NESREĆA NA MORU

Pronađena tijela obojice nestalih ribara

23.01.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Pomorska policija izvijestila je kako su jutros pronašli drugo muško tijelo, za koje se pretpostavlja da je drugi od dvojice nestalih ribara iz Kukljice na otoku Ugljanu, za kojima se jučer tragalo kod Dugog otoka, izvijestila je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru.

Tijelo je pronađeno oko 100 metara od mjesta gdje je jučer pronađena ribarska brodica, a policija će ga prevesti u Zadar na obdukciju.

Dvojica ribara, otac A.M. (1946.) i sin A.M. (1969.), u srijedu su isplovili iz Kukljice na otoku Ugljanu, a njihov nestanak jučer oko 12,40 sati u zadarsku Lučku kapetaniju prijavila je supruga, odnosno majka ribara. Posljednji put viđeni su u četvrtak na Molatu prilikom policijske kontrole.

U akciji traganja sudjelovala su dva plovila Pomorske policije i brodica Lučke kapetanije Zadar.

Najprije je jučer oko 15,30 sati pronađena prevrnuta brodica u uvali Lojišće na Dugom otoku, a oko 16,45 sati pomorska policija na otočiću Golac između otoka Molata i Dugog otoka pronašla je tijelo jednog ribara, priopćila je danas glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.