velik dan

Promovirano 258 novih doktora znanosti zagrebačkog Sveučilišta

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 10.11.2019 15:29
  • Objavljeno 10.11.2019 u 15:21
Promocija doktora znanosti

Promocija doktora znanosti

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Novih 258 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu promovirao je u nedjelju na dvije svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu polaganjem prisege pred rektorom Damirom Borasom

Odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape doktorski kandidati prošetali su u povorkama od zgrade zagrebačkog Sveučilišta do zgrade HNK, a nakon njih i povorka prorektora i dekana predvođena rektorom.

Nakon govora rektora Borasa doktorski kandidati položili su prisegu, a on ih potom proglasio doktorima znanosti i umjetnosti. Ulazak u novo akademsko zvanje promovirani doktori simblično su iskazali prebacivanjem kičanke (cofleka) na akademskim kapama na desnu stranu.

Nakon uručivanja diploma upisani su u knjigu doktora, a svečanost je završila akademskom himnom Gaudeamus igitur.

U ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti govorili su dr. sc. Ivan Bolanča s Medicinskoga fakulteta i dr. sc. Žanina Žigo s Filozofskoga fakulteta.

  • +17
  • +14

Svečana promocija doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Svečanim promocijama u HNK-u, između ostalih, nazočili su izaslanik predsjednika Vlade akademik Zvonko Kusić, izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić, državni tajnik za znanost, tehnologiju i fondove EU Tome Antičić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i drugi, navodi se u priopćenju zagrebačkog Sveučilišta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!