vremenska prognoza

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali moguća i kiša

28.02.2024 u 07:43

Bionic
Reading

Bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu

Vjetar većinom slab. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, prijepodne lokalno i olujno. Poslijepodne prolazno slabljenje vjetra, a navečer će ponajprije na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stupnjeva Celzijusovih.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Pješak je na autocesti A3 između čvora Novska i čvora Okučani u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat pa iz HAK-a mole vozače za dodatni oprez.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni.

Najava radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) na dionici Kosnica-Ivanja Reka u oba smjera: od 28.02. do 14.03. utorkom, srijedom i četvrtkom od 10 do 12,30 sati na mostu Sava u oba smjera, vozit će se jednim trakom.

Od 28. veljače do 10. ožujka vozit će se međunarodna biciklistička utrka Istrian Spring Trophies na području Istarske županije.

Danas počinju radovi na DC75 i bit će prekinut promet u mjestu Červat Porat.

U prekidu su u šibenskom okružju brodske linije Vodice-Šepurine-Prvić i Luka-Zlarin-Šibenik, a u Splitskom okružju katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Milna-Split i Jelsa-Bol-Split.

Uspostava linije Lastovo-Korčula-Dubrovnik i obratno očekuje se danas 7,30 iz luke Korčula u smjeru Dubrovnika.