DRŽAVNI VRH ČESTITAO USKRS

'Promičimo toleranciju nasuprot vjerskoj i etničkoj mržnji'

29.03.2013 u 17:58

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je danas uskrsnu čestitku msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije te kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom, kao i svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te svim katoličkim vjernicama i vjernicima u Republici Hrvatskoj. Istodobno, čestitao je Uskrs i svim drugim kršćanskim vjernicima koji slave Uskrs prema gregorijanskom kalendaru

'Želja mi je da u ovim kriznim vremenima blagdansko ozračje Uskrsa ohrabri katoličke vjernike kao i sve ljude dobre volje u Hrvatskoj i ojača nadu u bolju budućnost. Želim da ih simbolika Uskrsa dodatno potakne na ustrajnu izgradnju sigurnijeg, solidarnijeg i pravednijeg života za sve građane naše domovine', stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

U čestitci svim kršćanskim vjernicima koji slave Uskrs prema gregorijanskom kalendaru predsjednik navodi: 'Katolicima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj srdačno čestitam Uskrs, veliki kršćanski blagdan. Želim da vam Uskrs - blagdan radosti, mira i nade, bude nadahnuće za ustrajnost i predanost u zauzimanju za dobro svojih bližnjih i svoje domovine'.

MILANOVIĆ: PROMIČIMO RAZUMIJEVANJE I TOLERANCIJU NASUPROT KULTURNOJ, VJERSKOJ I ETNIČKOJ MRŽNJI

Uskrsnu čestitku vjernicima koji taj blagdan slave po gregorijanskom kalendaru uputio je i premijer Zoran Milanović.

'Blagdan Uskrsa uvijek nas iznova svojim sadržajem i univerzalnom porukom potiče na zauzimanje za temeljne ljudske vrijednosti tolerancije, solidarnosti i uzajamnog poštovanja. Svakoga od nas podsjeća da ponašanjem i djelovanjem, u svome svakodnevnome hodu, promičemo odgovornost, razumijevanje i zajedništvo u društvu i zajednici u kojoj živimo. Neka to ne budu samo ukrasni detalji javnoga govora, nego iskreno i dosljedno poštovanje prema drugome, pa i različitome, nasuprot mržnji, zatvorenosti i nepropusnosti svake vrste, kulturnoj, vjerskoj ili etničkoj. Svim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da ovaj blagdan bude ispunjen mirom i zadovoljstvom te da ga provedu radosno, u krugu svojih obitelji i bližnjih. Sretan vam Uskrs!', stoji u Milanovićevoj čestitci.

LEKO: SAVJESNO I ODGOVORNO PONAŠANJE PUT JE IZLASKA IZ MATERIJALNE I VRIJEDNOSNE KRIZE

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je danas čestitku vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

'Perspektivom novoga početka veliki kršćanski blagdan Uskrsa vjernike ohrabruje da ustraju na putu dobra i pravednosti te skrbi za bližnje', stoji u čestitki.

Predsjednik Sabora ističe kako je ove godine ta poruka osnažena pozivom pape Franje tijekom njegovog svečanoga ustoličenja svim vodećim društvenim čimbenicima u svijetu da vode brigu o dobrobiti svakog čovjeka jer inače vlada uništenje.

U vjeri da je upravo u takvom, odgovornom i savjesnom ponašanju svakoga pojedinca u društvu put izlaska iz sadašnje teške materijalne i vrijednosne krize želim u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru', navodi se u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke.