SUSPENDIRANI I DALJE NA PLAĆI

Prometni fakultet bez profesora nakon afere Indeks

17.08.2009 u 08:31

Bionic
Reading

Nakon što je 19 profesora Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu imalo prste u prodavanju ispita te zbog toga nepravomoćno osuđeno poslije akcije Indeks, dekan tog fakulteta muku muči kako nadoknaditi tih 19 stručnjaka koji su suspendirani

Problem je u tome što ne mogu zapošljavati nove profesore dokle god su korumpirani profesori zaposleni. A dokle god traje sudski postupak, tj. dok presuda ne postane pravomoćna, imaju na to pravo te primaju plaću umanjenu za 20 posto.

'Uistinu nam nije jednostavno. Situacija u kojoj smo se našli pravo je mučenje. Ulažemo goleme napore da ti problemi koje imamo ne utječu na studente i na njihove obveze. No nije lako. Ipak je riječ o 19 profesora, od kojih su svi doktori znanosti sa zvanjem docenta i više', priznaje dekan prometa Ivan Dadić.

Prošle godine krpali su se s vanjskim suradnicima, profesorima koji nisu zahvaćeni sudskim postupkom, ali to su sve vatrogasne mjere. Prometnom fakultetu trebaju profesori, a njih na tržištu nema.

'Raspisali smo natječaj za nova radna mjesta. Tražimo četiri-pet profesora. Treba nam ih i više, ali dokle god profesori koji su u sudskom postupku dobivaju kod nas plaću, na njihova mjesta ne smijemo zapošljavati nove', kaže Dadić i najiskrenije se nada da će se sudski postupci protiv profesora ubrzati jer ne vidi drugi izlaz iz agonije u kojoj se Prometni fakultet našao, piše Večernji.hr.