24. studenog

Projekt 'Na putu do smanjenja rizika od katastrofa' u Rijeci!

23.11.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Rijeka, Trg 111. Brigade HV, vrijeme događanja: 24.11.2023., u 10:00 sati

U sklopu kampanje 'Usvojimo znanja da šteta bude manja', Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova organizira edukativno-zabavnu manifestaciju, posebno namijenjenu roditeljima i djeci školske dobi, kako bi se upoznali s modelima koji vjerno prikazuju situacije poput potresa, poplava i erozije te naučili kako se pripremiti i zaštititi u slučaju iznenadnih nepogoda. Cilj projekta i ove kampanje je stvoriti zajednice otporne na rizike.

Rijeka je četvrti grad u Hrvatskoj u kojem će se građanima prezentirati simulator potresa nabavljen u sklopu projekta, a nakon toga će se još jednom, zadnji put u sklopu ove edukativno – zabavne manifestacije, predstaviti i u Splitu.

Ujedno će biti prikazan i tehničko-taktički zbor operativnih snaga sustava civilne zaštite: Državna intervencijska postrojba civilne zaštite –MUP RH, Javna vatrogasna postrojba grada Rijeke, HGSS- Stanica Rijeka i Gradskog društva Crvenog križa Rijeke, Zavod za hitnu medicinu Primorsko – goranske županije.

Svijet je sve više suočen s nepredvidivim prirodnim događajima koji mogu uzrokovati ljudska stradavanja i velike materijalne štete. Zato je dobra priprema najvažnija! Stečenim znanjem i spremnošću svi zajedno možemo aktivno utjecati na smanjenje rizika od katastrofa te umanjiti njihove posljedice.

Zato vas pozivamo u petak u 10:00 sati, 24.11.2023.na Trg 111.Brigade HV u Rijeci, gdje ćete na zabavan i poučan način dobiti korisne informacije o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama i kako se s njima nositi.

Kampanja je dio projekta 'Na putu do smanjenja rizika od katastrofa', financiranog iz fondova Europske unije, kojeg Ravnateljstvo civilne zaštite provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Dodatne informacije o projektu i sudjelovanju u aktivnostima možete pronaći na stranici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova: https://civilna-zastita.gov.hr/