VOJARNA BIVŠE JNA

Prodaje se Češka vila na Visu

14.02.2014 u 09:39

Bionic
Reading

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) najavio je da će uskoro biti raspisan poziv zainteresiranim investitorima za realizaciju projekta unutar ugostiteljsko-turističke zone "Češka vila" na otoku Visu.

Na internet stranicama DUUDI-ja je, naime, objavljeno da je Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske na jučerašnjoj sjednici donijelo odluku o raspisivanju poziva za iskazivanje interesa dostavom pisma namjere s idejnim rješenjem za realizaciju projekta unutar ugostiteljsko turističke zone "Češka vila" na otoku Visu.

Poziv za iskazivanje interesa će se uskoro objaviti na internet stranici DUUDI-ja, Hrvatske gospodarske komore, grada Visa te u dnevnoj novini, najavljuju iz DUUDI-ja.

"Češka vila", vojarna bivše JNA, nalazi se na poluotoku Sv. Juraj i posljednjih 20-ak godina propada, a riječ je o kompleksu s vilom, hangarom jedriličarskog kluba i potkopom ukupne površine od oko 80 tisuća četvornih metara

Iz DUUDI-ja navode kako će pravo na korištenje i adaptaciju postojećeg objekta, kao i eventualno ostalih objekata unutar kompleksa, te na izgradnju novih objekata potencijalni investitori ostvariti sklapanjem ugovora o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na kojima će se sukladno UPU planirati izgradnja novih objekata; sklapanjem ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima, sukladno UPU, neće biti predviđena izgradnja, a nalaze se u obuhvatu zone "Češka vila"; ili eventualno, sklapanjem ugovora o zakupu postojećeg objekta "Češke vile" sa zemljištem nužnim za njenu uporabu.

Tržišna vrijednost nekretnina iznosi ukupno 62,58 milijuna kuna, a utvrđena je po ovlaštenom sudskom vještaku.

Tržišna vrijednost naknade za osnivanje prava građenja i naknade za osnivanje prava služnosti, te eventualno, zakupnine, utvrdit će se posebnom odlukom nadležnog tijela nakon što se steknu uvjeti za raspolaganje predmetnim nekretninama, navode iz DUUDI-ja.

Za provođenje odluke zaduženi su DUUDI i grad Vis koji će, kako se napominje, u suradnji obavljati stručne i tehničke poslove za povjerenstvo za ocjenu prijava po objavljenom pozivu za iskaz interesa.

Članovi povjerenstva su gradonačelnik grada Visa Ivo Radica, zamjenik predstojnika DUUDI-ja Alen Čičak, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ivica Martinić i voditeljica odjela zemljišta u DUUDI-ju Biljana Bukić, navodi se u objavi.