novi detalji

Procurili mailovi, glavna sestra iz doma u Vukovarskoj ipak upozorila Stožer na probleme

16.04.2020 u 17:20

Bionic
Reading

N1 televizija u posjedu je e-mail razgovara između Zdravke Đapić, glavne medicinske sestre iz Doma za starije i nemoćne te Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u kojem je vidljivo kako glavna medicinska sestra upozorava Stožer na činjenicu da bi se jedna od liječnica u Domu istovremeno trebala brinuti o onima u karanteni, kao i korisnicima izvan karantene.

U navedenom e-mailu, sestra Đapić obraća se članovima Stožera s molbom da se Domu žurno dostavi zaštitna oprema poput maski, rukavica, zaštitnih odijela te dezinfekcijskih sredstava, piše portal N1 televizije. U tom trenutku, o čemu smo već pisali, u Domu je vladala teška oskudica opreme, a sestra Đapić se obratila upravo županijskom Stožeru očekujući njihovu pomoć budući da je Splitsko-dalmatinska županija vlasnik i osnivač Doma.

Na samom kraju tog e-maila glavna medicinska sestra napisala je važno upozorenje.

"Također Vas želim izvijestiti kako o zdravlju naših korisnika brine liječnica Belita Šurjak, dr medicine (Dom zdravlja SDŽ), koja me upravo izvjesila da je dobila raspored za rad u Duilovu (gdje se nalaze osobe izolirane u karantenu) zakazan za 9. 04. 2020. S obzirom na to da je liječnica svakodnevno u bliskom kontaktu s gerijatrijskim visokorizičnim osiguranicima u Domu, mišljenja sam kako nije poželjno da ista bude u kontaktu s osobama koji su u karanteni", stoji između ostalog u elektroničkoj poruci poslanoj 21. ožujka 2020. godine, otkriva N1.

Iz Stožera su se na njen e-mail tek kratko osvrnuli samo na dio oko traženja maski da ne raspolažu traženim sredstvima.