POPULARNI TALIJANSKI SVEĆENIK

'Priželjkivao sam papu homoseksualne orijentacije'

18.03.2013 u 18:17

Bionic
Reading

Na misama pjeva popularne pjesme, priželjkivao je papu homoseksualne orijentacije i bori se za prava LGBT osoba. Njegovo je ime Don Andrea Gallo i jedan je od najpopularnijih talijanskih svećenika

'Homoseksualni papa bio bi prekrasan odabir. Postoji jednakost među svom božjom djecom. To bi trebala biti srž svake propovijedi - svi smo mi Božji sinovi i kćeri. Homoseksualni svećenik trebao bi moći izraziti svoju seksualnost, inače se to potiskivanjem pretvara u pedofiliju', izrekao je don Andrea Gallo u intervjuu za Radio 24, prenosi srednja.hr

Don Gallo je u nastavku intervjua otkrio i kako ga je 'kao mladog svećenika pokušao silovati jedan biskup', a intervju završio tvrdnjom da bi 'kao papa ispraznio Vatikan i propovijedanje vjere preselio tamo gdje joj je mjesto – na ulice'. Andrea Gallo zaredio se kao 20-godišnjak 1948. i pridružio redu salezijanaca. Nakon toga završio je gimnaziju i studij filozofije u Rimu te krenuo na put u Sao Paolo odakle je ubrzo otjeran zbog 'neobičnih metoda'.

Po povratku u Italiju dodijeljen mu je posao kapelana u popravnom domu. Tu je izdržao tek tri godine iako ga je sredina iznimno zavoljela jer je represivne metode zamijenio slobodom i povjerenjem.

Komunist, zagovaratelj legalizacije lakih droga i omiljena osoba LGBT zajednice, don Andrea Gallo u Italiji je poznat kao pobornik komunizma pa je tako nedavno održao i misu zadušnicu za Huga Chaveza, preminulog predsjednika Venezuele koji je bio jedan od najpoznatijih komunističkih vladara. Također, 2006. je zaradio prijavu zbog toga što je u gradskoj vijećnici Genove zapalio džoint kako bi pokazao podršku legalizaciji lakih droga.

No to nije sve. Don Gallo prosvjedovao je i protiv izgradnje američke vojne baze u blizini Vicenze, a talijanska LGBT zajednica 2011. ga je proglasila 'osobom godine'. Redovito osuđuje crkveni stav prema gej zajednici, a 2009. i sam je sudjelovao u Pride povorci u Genovi.