POMRAČENI UM

Priveden Zadranin koji je pucao u dijete i oca

24.12.2014 u 15:42

Bionic
Reading

Pedesetpetogodišnji Z. S. iz Zadra, koji je jučer cijeli spremnik pištolja ispraznio u četrdesetdevetogodišnjeg M.O. i njegovog desetomjesečnog sinčića koji su bili u dvorištu svoje kuće u Kijevskoj ulici u Zadru, priveden je županijskom državnom odvjetniku i sucu istrage u Zadru

U tijeku je kriminalističko istraživanje koje bi trebalo utvrditi motive strašnog zločina. Ono što je poznato jest da je počinitelj bivši suprug majke desetomjesečne bebe, te da im je i prije prijetio vatrenim oružjem, zbog čega je i bio kazneno prijavljen. Prije dvanaest godina, zbog tih je prijetnji dobio tek šest mjeseci uvjetne kazne, javlja HRT.

Otac bebe je u jedinici intenzivnog liječenja u zadarskoj Općoj bolnici i u vrlo teškom je stanju. Dijete je sinoć prebačeno u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je i operirano.

Dijete, s prostrijelnim ozljedama glave, operirano je, rane na glavi i mozgu su sanirane, još uvijek je na respiratoru i bori se za život. Za sada je stabilno, a netom obavljena snimanja pokazuju dobar nalaz i nadamo se dobrome, izjavio je Hini neurokirurg zagrebačke Klinike za dječje bolesti Klaićeva dr. Miroslav Gjurašin, koji ga je i operirao.

Neslužbeno se doznaje da je u trenutku pucnjave reagirao 39-godišnji susjed koji se fizički sukobio s napadačem te ga otjerao. Navodno se 55-godišnjak nakon toga sam prijavio zadarskoj policiji. Također se neslužbeno doznaje da je 55-godišnjak još prije 10 godina uvjetno kažnjen jer je bivšoj supruzi prijetio vatrenim oružjem.