KOBNA PREPIRKA

Pritvoren muškarac koji je ubio susjeda zbog parkinga

12.04.2010 u 10:47

Bionic
Reading

Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu donio je odluku o pritvoru za 49-godišnjeg muškarca iz Mravinaca kod Solina osumnjičenog za ubojstvo 44-godišnjaka, potvrđeno je to i službeno danas iz splitske policije.

Osnovano se sumnja kako je 49- godišnjak iz pištolja browing, 9 milimetara, kojeg nelegalno posjeduje, u subotu oko 18 sati nakon kraće verbalne prepirke sa dva metka u prsa iz neposredne blizine ubio svog susjeda (44) pred njegovim kućnim pragom.

Dežurnom istražnom sucu osumnjičeni nije želio davati detaljniju obranu samo je kratko rekao da sa 44- godišnjim susjedom prije tog kobnog događaja nije imao nesuglasica, no toga su se dana posvađali oko parkinga, doznaje se na sudu.

Neslužbeno se doznaje i kako je uhićeni 49- godišnjak sucu kazao da je zapucao u samoobrani i to nakon što je 44- godišnjak na njega bacio sjekiru. Pritvoren je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

I sam je u sukobu od sjekire zadobio ozljede na licu zbog kojih mu je pružena pomoć u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split.