sutkinja vrhovnog suda

Prisegnula nova potpredsjednica DIP-a Jasenka Žabčić

05.04.2019 u 11:06

Bionic
Reading

Pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem u petak je na dužnost potpredsjednice Državnog izbornog povjerenstva (DIP) iz reda sudaca prisegnula sutkinja Vrhovnog suda Jasenka Žabčić

'Državno izborno povjerenstvo, kao stalno i neovisno državno tijelo, ima važnu ulogu u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Republici Hrvatskoj. Niz je nadležnosti i aktivnosti Državnog izbornog povjerenstva u osnaživanju izbornih procesa u Republici Hrvatskoj. Pritom, posebnu ulogu imaju njegovi članovi koji svojim stručnošću i iskustvom pridonose njihovom daljnjem unapređivanju i učinkovitoj provedbi. Uvjeren sam da će i gospođa Jasenka Žabčić, s bogatom pravnom i sudačkom karijerom, dodatno tome dati svoj doprinos', kazao je Jandroković na svečanosti prisege.

Nakon potpisivanja prisege Žabčić je zahvalila na ukazanom povjerenju predsjedniku Vrhovnog suda Đuri Sessi i ostalim sucima koji su je imenovali na tu dužnost na ppćoj sjednici VS-a.

'Dužnost ću, kako sam i prisegnula, obavljati savjesno i nepristrano, poštujući Ustav i zakone RH', poručila je Žabčić.

Jandroković je Žabčić poželio 'puno uspjeha u obnašanju odgovorne dužnosti na dobrobit i korist svih građana Republike Hrvatske'.

  • +5
Svečana prisega potpredsjednice DIP-a Republike Hrvatske Jasenke Žabčić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Uvjeren sam da ćete kao jedna od potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva, svojom stručnošću, profesionalnošću, moralnim integritetom i nepristranošću dodatno raditi na osnaživanju Državnog izbornog povjerenstva i svih njegovih dužnosti', istaknuo je čelnik parlamenta, uz zahvalu dosadašnjoj potpredsjednici DIP-a Renati Šantek na doprinosu u radu tog tijela.