BANDIĆ IPAK OSTAJE...

Pripuz, Laco i Markus izlaze iz zatvora!

31.10.2014 u 11:47

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbacilo je žalbe USKOK-a na prihvaćanje jamčevina za osumnjičenike u aferi Agram Petra Pripuza, Mire Lace i Ivana Markusa. Njih trojica mogli već danas do 15 sati biti na slobodi

Odvjetnik Petra Pripuza Mate Matić rekao je za tportal.hr da je odluka o prihvaćenim jamčevinama danas postala pravomoćna te da je već za 13 sati na Županijskom sudu zakazano ročište na kojemu će Petar Pripuz, Miro Laco i Ivan Markus biti pušteni da se tijekom istrage (u kojoj će biti ispitano 270 svjedoka) brane sa slobode.
Matić kaže kako nema razloga da navedena trojka ne bude na slobodi već danas do 15 sati jer će ročište zakazano u 13 sati biti formalnost prilikom koje će osumnjičenici morati obećati da neće bježati iz zemlje.

Podsjetimo, Pripuz je za svoju slobodu ponudio jamstvo od 7,7 milijuna kuna, a Laco i Markus jamčit će svaki sa 100 tisuća kuna.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je za tportal.hr da je odbijena žalba USKOK-a u odnosu na jamstva: 'To znači da Pripuz, Laco i Markus mogu na slobodu ako uplate novac na račun suda.' Devčić nam nije mogao potvrditi da je ročište, na kojemu bi trojka trebala biti formalno oslobođena, zakazano za 13 sati, ali kaže da - ako osumnjičenici uplate jamčevine do 13 sati - oni doista mogu biti slobodni do kraja dana.

'Što se tiče Milana Bandića i ostalih osumnjičenika, rješenje suca istrage je ukinuto zbog procesnih razloga i u tom dijelu sudac Posavec mora ponovo odlučivati. To znači da će se održati novo ročište na kojem će sudac opet razmotriti prijedlog USKOK-a u prisutnosti stranaka. Ročište je već najavljeno za ponedjeljak 3. studenog', rekao je Devčić. Bez obzira na formalno ukidanje odluke o istražnom zatvoru, Bandić će novu odluku morati pričekati u Remetincu.

Odluka o puštanju Slobodana Ljubičića na slobodu uz jamčevinu od 1,4 milijun kuna bit će donesena naknadno, jer je i Ljubičić svoj zahtjev za jamčevinom predao naknadno, nekoliko dana nakon određivanja istražnog zatvora.