odvjetnik šerić otkriva

Pripremno ročište trostrukom ubojici iz Splita; Zavadlav na pitanje osjeća li se krivim - šutio

30.07.2020 u 10:11

Bionic
Reading

Filip Zavadlav, optuženi za trostruko teško ubojstvo u Varošu u siječnju ove godine, danas je izašao pred sutkinju Županijskog suda u Splitu Višnju Strinić te na pitanje osjeća li se kriv za zločin koji mu se optužnicom stavlja na teret - šutio. Kako se doznaje od njegovog odvjetnika Branka Šerića, jednostavno se nije izjasnio niti osjeća li se niti ne osjeća li se krivim

Glavna rasprava određena je za 12. i 13. kolovoza, čime je obrana jako zadovoljna, javlja Dalmatinski portal.

'Državno odjevništvo je predložilo cijeli niz dokaza te prijavilo 23 svjedoka. Predložili su da se svjedočki iskazi, zapisnici o njihovom saslušanju pročitaju, na što sam se ja usprotivio. Tražio sam zbog načelna neposrednosti da svi budu pozvani i daju iskaz na glavnoj rasprav. Pogotovo su mi zanimljivi sudski vještaci, posebno psihijatrijske struke. Tražim da dođe cijeli tim, a ne samo jedna, potom oni za balistiku, traseolozi i sva kompletna vještaćenja', kazao je Šerić.

Zavadlav je na pripremno ročište došao iz zatvora u Gospiću i osjeća se dobro. Iz sigurnosnih razloga nijedne minute nije proveo u splitskom zatvoru.

Zavadlava terete da je hicima iz automatske puške usred bijela dana u centru Splita ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića.

Tužilaštvo tvrdi da je ubio iz bezobzirne osvete prema osobama iz narko miljea koje su terorizirale njega i njegovog brata. Utvrđeno je da je bio bitno smanjeno ubrojiv. Prijeti mu najstroža moguća kazna od 50 godina zatvora.