DOLAZI ZIMA

Pripremite se za snijeg i niske temperature

02.01.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Pred nama je prvi zimski tjedan koji će obilježiti snijeg u gorskim krajevima i niske temperature, uz jutarnje i do -10 stupnjeva Celzijusa, te cijeli dani u kojima se živa neće nijednom popeti iznad nule

U utorak posvuda pretežno oblačno uz kišu i pljuskove na Jadranu, a susnježicu i snijeg u unutrašnjosti. U unutrašnjosti se očekuje i formiranje snježnog pokrivača, uglavnom u gorskim krajevima te u Posavini. Od sredine dana sa zapada očekuje se postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -5 do 0, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 1 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U srijedu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Poslijepodne će biti oblačnije te su ponegdje moguće i slabe oborine, na Jadranu kiša, a u unutrašnjosti susnježica ili snijeg. U unutrašnjosti će zapuhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -9 do -5, u gorju i nešto niža, a na Jadranu od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7, a na Jadranu od 8 do 12°C.

U četvrtak djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Oblačnije na krajnjem jugu, mjestimice s kišom, te u gorju i na istoku, uz moguć slab snijeg. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -6 do -1, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -1 do 3, a na Jadranu od 6 do 10°C.

U petak posvuda djelomice, mjestimice na Jadranu i pretežno sunčano te hladno. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura, uz orkanske udare podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -5, a na Jadranu od -3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -5 do -1, a na Jadranu od 1 do 5°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, i u dane vikenda nastavit će se period stabilnog, ali hladnog vremena. Vjetar će postupno slabiti.