vremenska prognoza

Pripremite kišobrane jer stižu pljuskovi i grmljavinsko nevrijeme

07.07.2019 u 07:43

Bionic
Reading

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo, pljuskova i grmljavine biti će već prijepodne, a češće u drugom dijelu dana kada je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a poneki pljusak moguć je prema kraju dana, izglednije na sjevernom dijelu. Na kopnu će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak poslijepodne okrenuti na sjeverni vjetar.

Vremenska prognoza 06.07.2019. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, koje će prema večeri na sjevernom dijelu zamijeniti bura.

Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33 °C.

Zbog mogućih izraženijih grmljavinskih oluja DHMZ je putem Meteoalarma za Slavoniju, Baranju, sjeverozapadni dio unutrašnjosti, Istru, sjeverno primorje, Liku i Gorski kotar izdao narančastu uzbunu, a za ostatak države žutu. Narnačasto upozorenje objavljuje se kada su vremenski uvjeti opasni, a žuto kada su uvjeti potencijalno opasni.

'Jake oluje bit će izolirane, no svaki sustav moći će uzrokovati lokalne poplave, tuču te razorne vjetrove”, rekao je meteorolog Accuweathera Tyler Roys.

Unedjelju se glavnina nevremena očekuje u sjeveroistočnoj Italiji otkuda će se širiti na balkanski poluotok.

Glavne zone opasnosti u nedjelju uključuju Udine, Zagreb, Sarajevo, Beograd, Temišvar i Cluj-Napocu. Nova serija nestabilnosti za područje od juga Francuske do BiH izgledna je već u utorak, izvijestio je američki Accuweather.

  • +7
Munje parale nebo iznad Istre Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX