POKVAREN JUBILEJ

Princ Philip hospitaliziran zbog infekcije

04.06.2012 u 22:06

Bionic
Reading

Princ Philip, suprug kraljice Elizabete, hospitaliziran je u ponedjeljak zbog infekcije mokraćnog mjehura, objavila je palača

Vijest je objavljena trećeg dana proslave kraljičina dijamantnog jubileja i neposredno uoči početka pop koncerta ispred Buckinghamske palače u kraljičinu čast, prenosi BBC.

Princ Philip, koji sljedećeg tjedna slavi 91. rođendan, u bolnici je bio i preko božićnih blagdana kada mu je zbog začepljene koronarne arterije ugrađen stent.

Ovoga puta princ je hospitaliziran iz preventivnih razloga, kaže palača. Smješten je u bolnicu Edvarda VII. i očekuje se da će na liječenju i promatrarnju provesti nekoliko dana, javlja Sky.

Tisuće ljudi na pikniku u vrtovima Buckinghamske palače

Deset tisuća ljudi, sretnika s ulaznicama za koncert povodom dijamantnog jubileja Elizabete II. ispred Buckinghamske palače, čekajući koncert moglo je prikratiti vrijeme 'kraljevskim pikinkom' u njezinim vrtovima, javlja BBC.Vlasnici ulaznica, koje su se dijelile lutrijom, mogli su tijekom popodneva početi ulaziti u vrtove palače gdje su najbolji britanski kuhari pripremili kraljevski piknik. Uživajući u biranim jelima imali su i glazbenu podlogu u Paulu McCartneyju i Stevieju Wonderu koji su održavali tonsku probu za večerašnji koncert.

Uz 10,000 sretnika koji su ulaznice dobili lutrijom, koncertu će nazočiti i 2000 VIP gostiju. Posebno dizajnirana kružna pozornica postavljena je oko spomenika kraljici Viktoriji ispred palače.Uz spomenutog McCartneyja i Wondera na koncertu će nastupiti i Robbie Williams, Ed Sheeran, JLS, Kylie Minogue, Tom Jones, Jessie J, Shirley Bassey i Annie Lennox. Pop grupa Madness svoj bi hit iz 80-ih 'Our House' trebala odsvirati na krovu palače.

Koncert počinje u 19.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a trebao bi završiti oko 23 sata kada će kraljica upaliti posljednju od 4500 ceremonijalnih baklji koje će biti upaljene diljem zemalja Commonwealtha u znak 60. obljetnice njezine vladavine. Baklje se pale u 22 sata po mjesnim vremenima, a onu u Australiji već je upalila premijerka Julia Gillard.Policija očekuje da će koncert na velikim ekranima na londonskim ulicama pratiti o 250 tisuća ljudi.