slučaj srebrnjak

Nakon burne smjene ravnatelja Nogala, primopredaja dužnosti, evo tko je v. d.

06.12.2019 u 12:49

Bionic
Reading

U Dječjoj bolnici Srebrnjak u petak je obavljena primopredaja ravnateljske dužnosti tijekom koje je na mjesto smijenjenog Bore Nogala kao vršiteljica dužnosti došla Ivana Đerek Dubravčić, zaposlenica Gradskog ureda za zdravstvo

Nakon što je zaposlenica bolnice Lana Tambić Bukovac iz moralnih razloga odbila preuzeti Nogalovo mjesto, Upravno vijeće bolnice imenovalo je članicu Gradskog poglavarstva da vodi bolnicu Srebrnjak, kojoj je Grad Zagreb osnivač.

Za Đerek Dubravčić jučer su na telefonskoj sjednici glasala tri od pet članova Upravnog vijeća bolnice - predsjednica vijeća Ana Stavljenić Rukavina, Boris Labar te Jozo Milićević, dok su dva člana Upravnog vijeća iz redova zaposlenika bila protiv.

Nogalo je za svoju smjenu optužio interesne lobije i predsjednicu Upravnog vijeća bolnice Anu Stavljenić Rukavinu. Iz Grada Zagreba odgovorili su da je Nogalo smijenjen zbog protuzakonitih radnji u zapošljavanju.

Smijenjenom ravnatelju jučer je potporu dao veliki broj zaposlenika bolnice.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je s konferencije za novinare poručio kako 'više nije problem docent Nogalo, nego projekt, djelatnici'. 'Nema nezamjenjivih', poručio je Bandić.

Đerek Dubravčić stigla je na primopredaju u pratnji predsjednice Upravnog vijeća bolnice Ane Stavljenić Rukavine i odvjetnika.

Đerek Dubravčić je pomoćnica u Uredu za zdravstvo grada Zagreba od prošle godine, piše Jutarnji list, gdje je došla iz tvrtke Tosama koja se bavi proizvodnjom higijensko-medicinskog potrošnog materijala.

  • +14
Primopredaja ravnateljske dužnosti u Dječjoj bolnici Srebrnjak Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL