odgovara na optužbe

Bandić o 'slučaju Srebrnjak': Žalosno je da se služite lažima da je bivšem ravnatelju zabranjen ulazak u bolnicu. Bog će vas kazniti

06.12.2019 u 11:33

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za medije na kojoj su ga novinari pitali za smjenu dugogodišnjeg ravnatelja bolnice Srebrnjak, a komentirao je i aferu s Adventom u Zagrebu

Novinarima je u jednom trenutku zamjerio zato što nema pitanja o Adventu, a onda je sam krenuo objašnjavati.

'Ja sam ćaća Adventa, ja sam ponosan, nikakve mrlje ga neće uprskati', rekao je te dodao kako se o Adventu piše negativno iz dva razloga.

'Minimizira se uspjeh koji je evidentan, bit ćemo najbolji advent na svijetu, a drugi razlog je to što se Bandića pokušava uloviti u kokošarluk, a sve ste dobili napismeno. Zamislite mene da se ja bavim prodajom karata ili da dilam kućice. Nisam spao na to da dilam kućice. Ne smijem jesti masno kobasice, moram biti trijezan jer me snimate svaki čas, svaku moju trepavicu', rekao je Bandić, a prenosi 24sata.

Na pitanje o umiješanosti Ane Stavljenić Rukavine u smjenu dugogodišnjeg ravnatelja bolnice Srebrnjak Bore Nogala, Bandić je odgovorio kako je to sramotan pokušaj blaćenja 'najmoralnije žene u hrvatskoj politici'.

'Žalosno je da se obrušavate na istinu služeći se laži da mu netko priječi ulazak u bolnicu. Nudio sam mu da ode bez pompe, kad hoće pompu sam ju je stvorio. Odakle vam drskosti, Bog će vas kazniti. Ne morate vjerovati, netko će vas kaznit. Da budete glasnogovornici čovjeka koji je sam napravio nepodopštine i mora otići', rekao je gradonačelnik.

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prije konferencije za medije poslali su njegovu izjavu na temu Adventa u Zagrebu, za kojeg se u medijima već danima piše kako je riječ o pogodovanju određenim osobama koje su za jeftino dobile kućice na Adventu pa ih onda za višestruko veće iznose dale u podnajam.

Bandić je naglasio kako je Advent u Zagrebu njegovo dijete te da iza njeg stoji čvrsto i do kraja. Izjavu donosimo u cijelosti:

Advent u Zagrebu najopsežnije je najznačajnije i trajanjem najduže događanje u našem gradu.

Kao koncept i kao ideja moje je „dijete“, osmišljeno tako da bude jedan od važnijih zagrebačkih brendova, da digne razinu turističke, kulturne i ine ponude, da potakne gospodarske aktivnosti i, u konačnici, da bude prepoznatljiv i trajan zagrebački proizvod.

Iza zagrebačkog Adventa, i kao gradonačelnik i kao predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba, kao njegov „ćaća“, stojim čvrsto i dokraja, uvijek s mišlju da titule najboljeg europskog adventa osvojene tri puta zaredom pokušamo nadmašiti i svjetskom titulom.

To samo znači da naša ambicija ide dalje, da ono što vrijedi, što je dobro i uspješno, moramo razvijati. Radeći zajedno sa sugrađanima koji čine srce Adventa, čitajući znakove vremena i u suradnji sa partnerima možemo biti još kvalitetniji i uspješniji.

Tehnički i proceduralni detalji vezani za organizaciju Adventa, dostupni su u Priopćenju od 28. studenog 2019., a objavljeni su i na www.zagreb.hr.