SAUCHA O AFERI DNEVNICE

'Prijevaru je trebao otkriti USKOK, a ne ja'

07.03.2017 u 09:52

Bionic
Reading

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta premijera Zorana Milanović, u razgovoru za Nacional otkrio je kako je zapravo on, a ne USKOK otkrio lažne putne naloge koji su se nastavili ispisivati i u mandatu vlade Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića čime je afera Dnevnice dobila jednu novu dimenziju

'Posjedovao sam dokument s popisom svih putnih naloga za 2016. godinu. Na tom popisu nalazili su se i neki od spornih putnih naloga koji se meni stavljaju na teret.  Na drugoj strani tog dokumenta bila su ispisana imena i prezimena koja su mi privukla pažnju jer sam iz iskustva rada u Uredu premijera znao da su to ljudi koji u pravilu nikad ne putuju.

To je bilo prvo na što sam obratio pažnju, na destinacije navedene na tim putnim nalozima i vidio sam da se nastavlja sličan obrazac s putnih naloga koji se meni stavljaju na teret. Riječ je uglavnom o putovanjima u Švicarsku, u gradove u kojima ne postoje nikakve međunarodne institucije te ne postoji nikakav logičan smisao putovanja', kazao je Saucha za Nacional.

Dodao je da je nakon toga stupio u kontakt s Anom Balaband, koja je bila na popisu i koja nije bila sretna kad ga je vidjela, i upitao je li u 2016. bila u Švicarskoj, na što je ona odgovorila negativno. Isto mu je potvrdila i Maja Bogdan, nakon čega je otišao u USKOK. Cijeli intervju možete pročitati u Nacionalu.