prvi predsjednik

Prije 20 godina umro je Franjo Tuđman, ovako se danas obilježava obljetnica

10.12.2019 u 05:51

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, zajednički vijenac na grobu dr. Tuđmana na Mirogoju u ime Republike Hrvatske položit će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

Također, održat će se okrugli stol 'Dr. Franjo Tuđman – vrhovni zapovjednik i državnik' kojem će nazočiti najviši državni dužnosnici, predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji će se prigodno obratiti okupljenima, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov i drugi visoki uzvanici. Okrugli stol održat će se u Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman' u organizaciji Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

  • +20
20. godišnjica smrti Franje Tuđmana Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazočit će u zagrebačkoj katedrali svetoj misi zadušnici za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana o 20. obljetnici njegove smrti. Svetu misu će služiti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

  • +10
Franjo Tuđman Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U pratnji premijera Plenkovića bit će ministri Damir Krstičević, Marko Pavić, Marija Vučković, Milan Kujundžić, Gari Cappelli i Tomo Medved.