zbog životinja

Pridružili se inicijativi: Zagreb ipak bez vatrometa za Novu godinu!

29.12.2022 u 12:14

Bionic
Reading

Grad Zagreb uspio je pronaći način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada, priopćeno je iz gradskog poglavastva

Kako kažu iz gradskog poglavarstva, umjesto vatrometa na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sugrađani će u novu godinu ući uz šarene konfete, vizualne efekte, te bogati glazbeni program.

Podsjetimo, Prijatelji životinja pozvali su Grad Zagreb na obustavljanje vatrometa za doček Nove godine, kazavši kako vatromet ima negativne posljedice na okoliš, utječe na respiratorne i kardiovaskularne probleme kod ljudi te da izaziva panični strah kod brojnih životinja.

No u prvom odgovoru gradonačelnika Tomislava Tomaševića rečeno im je da se to neće dogoditi za ovaj doček radi već provedenog postupka javne nabave.

Međutim, iz Grada sada kažu da su ovaj tjedan uspjeli pronaći drugo rješenje, zahvaljujući razumijevanju koje je ugovorena tvrtka pokazala.

Podsjetimo, program za doček nove godine započinje na Trgu bana Josipa Jelačića 31. prosinca u 19h, sa zagrijavanjem uz DJ-a Kiki B. U 21.15 nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz The Voice i A strane. Od 23h pa do iza ponoći nastupaju Pips, chips & videoclips, a nakon ponoći na pozornicu dolaze Nipplepeople.

U novogodišnjoj noći gradonačelnik će obići dežurne službe: sklonište za beskućnike, hitnu službu, vatrogasce, policiju, te sa sugrađanima dočekati Novu godinu na Trgu bana Jelačića.