DESNICA U OTVORENOM

Prgomet: Sigurno ulazimo u Sabor, HDSSB: Računamo na 6 mandata

01.10.2015 u 07:16

Bionic
Reading

O preslagivanju političke scene, a osobito o izazovu raspodjele desnih glasova, u čijem se glasačkom spektru pojavljuje dugačak niz stranaka i kandidata, u HRT-ovoj emisiji Otvoreno raspravljali su Ivan Tepeš, predsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, Drago Prgomet (MOST nezavisnih lista), Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, Krešimir Planinić, predsjednik "U ime obitelji - Projekt domovina" i Ante Zvonimir Golem, predsjednik Glavnog odbora Hrvatske konzervativne stranke).

'HDSSB očekuje najmanje šest mandata, ali čvrsto vjerujemo u više', odgovorio je na pitanje što očekuje od izbora Dragan Vulin. Smatra kako HDSSB nema konkurenciju na području Slavonije, koja je jedna od najnerazvijenijih regija i ističe kako žele i spremni su biti dio buduće vlade kako bi utjecali na proces decentralizacije zemlje – smatra da bi jedino tako nešto konkretno napravili za Slavoniju.

Demografsku obnovu i obrazovanje naglasio je Krešimir Planinić kao bitan dio programa U ime obitelji – projekta domovina, govoreći kako su prenaglašene podijele lijevo-centar-desno. Iznio je tvrdnju kako vodeći političari žele da se ljudima politika ogadi, kako bi bila mala izlaznost na izborima. 'Dostojanstvo i uljudnost, to nam je najbitnije', rekao je Planinić. Izjavio je kako predizborne koalicije smatra nepoštenima.

Drago Prgomet uvjeren je da će MOST sigurno biti parlamentarna stranka. Bit ćemo najjača alternative postojećoj opciji HDZ – SDP, istaknuo je Prgomet.

Napomenuo je kako MOST sigurno nije politička desnica, već je tu jasno profiliran HDZ. Poštenje u politici i odgovornost prema vođenju države smatra adutima MOST-a.
Građani ne vide zbog čega bi izašli i dali glas, ukazao je Ante Zvonimir Golem na 50 posto birača koji ne izlaze na izbore i rekao kako je upravo to njihova ciljna skupina. 'Svi čelni ljudi HKS-a pokazuju da cijene osnovne ljudske vrijednosti', rekao je Zvonimir Golem, a Ružu Tomašić nazvao je brendom stranke.

Ivan Tepeš iz Domoljubne koalicije najavio je predstavljanje programa koalicije za sutra, nakon što je izrazio negodovanje zastupljenošću Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević u medijskom prostoru na HRT-u. Za ideološke podjele optužio je aktualnu Vladu i najavio povratak pokroviteljstva Bleiburgu ako koalicija dođe na vlast. Na pitanje o poštenju predizbornih koalicija, smatra kako su one transparentne.