'MOŽE ŠTO HOĆE'

Prgomet se oglasio o slučaju Gordane Rusak

20.01.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Drago Prgomet, predsjednik HRID-a, bio je gost u Dnevniku 3 HTV-a te se osvrnuo na odlazak Gordane Rusak iz njegove stranke u redove HSLS-a, kao i njezine zahtjeve prema nekim drugim strankama, od kojih je za prelazak tražila 10.000 kuna za svoje znanstvene projekte te da se za istu svotu zaposli Sanelu Dropulić kao njezinu osobnu asistenticu. Zbog toga ju je Branimir Glavaš (HDSSB) kazneno prijavio

'Dakako da sam iznenađen, ali hrvatska javnost ne bi trebala biti jer su ljudi proteklih godina iz velikih stranaka odlazili u druge stranke. Ona je dobila mandat i ima pravo raspolagati njime', kazao je Prgomet i dodao da je Predsjedništvo HRID-a prije tri tjedna donijelo odluku da neće biti u klubu s HDSSB-om pa nije želio ni špekulirati je li to razlog zašto ju je Glavaš prijavio.

Na upit da prokomentira tvrdnje Ivana Tepeša iz HSP-a AS, koji je u 'Otvorenom' na HTV-u izjavio da je Rusak razgovarala i sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem, Prgomet je kazao kako 'zastupnici iz njegove stranke mogu razgovarati s kim žele', ali kako nema saznanja da je ona kontaktirala s njim.

Za razliku od kontakata s Milanovićem, s kojima nije bio upoznat, Prgomet je potvrdio da je Darinko Kosor, šef HSLS-a, pokušao dogovoriti sastanak s drugom zastupnicom HRID-a, Irenom Petrijević Vuksanović.

'Svi članovi HRID-a imaju pravo razgovarati s kim žele. Kolegice su to iskoristile kao svoje pravo. Jedna suradnica Darinka Kosora je kontaktirala s Irenom da uglavi sastanak s njima, a ona je tu mogućnost odbila i izvijestila me o tome. O temi o kojoj su trebali razgovarati pitajte Kosora', istaknuo je Prgomet.

Upitan da prokomentira najave mogućeg ministra branitelja Mladena Crnoje da treba objaviti popis izdajica, Prgomet je kazao kako ne zna kojim će se kriterijem to definirati.

'Oni koji to zagovaraju ne znaju koja je ostavština Franje Tuđmana, a ona je pomirba i opraštanje. Hrvatska je žrtva i oni koji nisu odgovarali moraju odgovarati, ali to ne mogu raditi branitelji, političari ni ulica', kazao je Prgomet.

Naveo je i da će mandatar Tihomir Orešković teško dobiti njihovu potporu jer ne znaju ništa o novoj Vladi, kao ni o njenom programu.