PAD ZRAKOPLOVA

Preživjeli dječak prepoznao rođake

13.05.2010 u 20:46

Bionic
Reading

Nizozemski devetogodišnji dječak, koji je jedini preživio pad zrakoplova u Tripoliju, dočekao je s osmijehom svoje rođake koji su doputovali iz Nizozemske u libijsku bolnicu

Liječnici su izjavili da je dječak izvan opasnosti nakon uspješne operacije nogu. Dužnosnik nizozemskog ministarstva vanjskih poslova rekao je kako dječaku još nije rečeno da su u padu zrakoplova poginuli njegovi otac, majka i stariji brat Enzo (11).


Nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su dječakova ujna i ujak doputovali u Tripoli, a dužnosnici bolnice Al Hadra rekli su da su dječaku došli u posjet rođaci.

Glasnogovornica nizozemskog veleposlanstva u Tripoliju rekla je za nizozemsku televiziju NOS da je dječak odmah prepoznao svoje rođake i da im se osmjehnuo kada su ušli u sobu.

U nesreći zrakoplova Airbus A330 libijske tvrtke Al Afriqiyah, koji se srušio pri slijetanju u Tripoli, poginula su 103 putnika i člana posade, a preživio je samo dječak koji je rekao djelatniku veleposlanstva da se zove Ruben i da živi u južnom nizozemskom gradu Tilburgu.

U zrakoplovu su se nalazila 93 putnika i 11 članova posade, srušio se samo metar prije slijetanja na pistu, a dolazio je iz Johannesburga. Jedne nizozemske novine identificirale su ga kao Rubena van Assouwa.