MASAKR U SRBIJI

Preživi li, supruga masovnog ubojice jedini svjedok

10.04.2013 u 17:24

Bionic
Reading

Teško ranjena supruga masovnog ubojice Ljubiše Bogdanovića, koji je u utorak u šumadijskom selu Velika Ivanča ubio 13 osoba, među njima svoju majku i sina, mogla bi, ako preživi, biti jedini svjedok čija izjava će pomoći rekonstruirati i razjasniti najmonstruozniji zločin koji se pamti u Srbiji, tvrde u srijedu izvori bliski istrazi

Supruga ubojice, Javorka Bogdanović (60), koja je pogođena u vrat, u srijedu ujutro operirana je u beogradskom Urgentnom centru i izvađen joj je metak, a liječnici kažu da je izvan životne opasnosti, ali ne i dovoljno sposobna za suradnju s istražiteljima.

Sudac Višeg suda u Beogradu obavio je očevid jučerašnjeg masakra u Velikoj Ivanči, u kojem je ubijeno 13 osoba, a zapisnik će dostaviti višem državnom odvjetniku, potvrdili su u srijedu izvori u srbijanskom pravosuđu.

Glasnogovornica Višeg suda Dušica Ristić rekla je medijima da još nema nikakvog postupka pred tim sudom protiv službeno osumnjičenog za ubojstva Ljubomira Bogdanovića (60), budući da odvjetništvo nije sudu dostavilo zahtjev za provođenje istrage.

Ljubiša Bogdanović, koji je nakon niza ubojstava pokušao samoubojstvo, i dalje je u kritičnom stanju i nije mogao biti operiran zbog teških povreda mozga, u dubokoj je komi i liječnici izbjegavaju davati ozbiljnije prognoze.

Datum sprovoda 13 ubijenih mještana Velike Ivanče još nije određen jer su tijela na obdukciji, a prema neslužbenim najavama oni bi mogli biti pokopani najkasnije u petak.

U povodu tragedije u Velikoj Ivanči srbijanska vlada proglasila je za danas dan žalosti.