LAŽNA DJELATNICA ZMO-a

Prevarantica izvukla od starice 3.800 kuna

01.12.2010 u 13:45

Bionic
Reading

Porečka policija traga za prevaranticom koja je u utorak, lažno se predstavivši kao djelatnica Zavoda za mirovinsko osiguranje, izmamila od starice s područja Općine Tar - Vabriga 3.800 kuna

Naime, za sada još nepoznata ženska osoba jučer je oko 14.30 sati nazvala 74-godišnjakinju iz Tar - Vabrige predstavivši se kao djelatnica Zavoda za mirovinsko osiguranje te je uvjerila da joj nakon suprugove smrti pripada isplata cjelokupnog iznosa zaostataka mirovine u iznosu od više desetaka tisuća kuna. No pritom joj je kazala i da će joj 'zaostaci' biti isplaćeni tek nakon što podmiri porezna dugovanja u iznosu od 3.800 kuna.

Ništa ne sumnjajući, 74-godišnjakinja je pristala platiti navedeno dugovanje nakon čega je prevarantica došla k ženi doma preuzeti novac. Za preuzeti novac ispisala je uplatnicu, nakon čega je rekla da će joj cjelokupni iznos zaostataka mirovine biti isplaćen putem pošte.

Tek nakon nekog vremena, kada se ta 'službenica' udaljila, 74-godišnjakinja je shvatila da je prevarena pa je slučaj prijavila policiji.