TODORIĆ NA BLOGU OPTUŽUJE

'Prevarant Ramljak prodao je moju kuću u Medveji, a ne šalje mi novac'

28.12.2017 u 18:08

Bionic
Reading

Ivica Todorić novom objavom na svom blogu ustvrdio je kako je ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić uspostavila mašineriju laži ciljano u javnost puštajući informacije koje joj odgovaraju. Uz to se zapitao gdje je novac od prodaje vile Medveja koja je bila u vlasništvu Agrokora,a prodana je za mandata Ante Ramljaka

Todorićevu objavu prenosimo u cijelosti.

Krajem 2016., i početkom 2017. godine jedna od glavnih poluga za ministricu Dalić koja je glavni operativac lešinarskih fondova bile su medijske manipulacije i kreiranje medijske strategije kaosa kako bi privatni deal mogao postati realnost i dovesti do Lex Agrokora.

Glavni cilj strategije je bio stvoriti kaos u kojem nitko ne razumije što je istina, a nametnuti svoju lažnu priču o nesagledivim dimenzijama pljačke u Agrokoru.

Tako dio hrvatskih medija početkom 2017. godine piše, vezano uz Agrokor, kako su se 'pojavile i informacije da Vlada, razmatrajući tuđa iskustva, intenzivno gleda u smjeru Italije i tamošnjeg mljekarskog diva Parmalat'. Dalje mediji prenose riječi visokog izvora iz ministarstva kako su početkom 1990. godine u Parmalatu počele 'pronevjere i prebacivanje novaca na račune šefova, igre koja je kulminirala u prosincu 2003. godine'. Tako je gospođa nametnula priču: Ivica Todorić i menadžeri opljačkali su ogromne količine novaca, a Agrokor posve uništili.

  • +66
Villa Castello Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Mašineriju laži ministrice Dalić u svojim je brifinzima ciljano puštala u javnost riječi koje su odgovarale stvaranju lažnog dojma u javnosti : milijarde, pokrali, ukrali, sakrili, opljačkali, neplatili; koje količine novca? Onoliko koliko im je trebalo. Jednog dana euri, drugog dana kune; jednom 17 milijardi; drugi puta dvije milijarde; treći puta šest milijardi... Vlasnici silne imovine, jahte, helikopteri, vile, strani računi...

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Eto, prevarant Ante Ramljak, prodao je, kako su tvrdili, moju, kuću u Medveji a ne šalje mi novac! Poslao ga je, vjerojatno, Alix partnerima - treba im para, rasprodaju Agrokorovu imovinu odabranima.

Danas mediji ističu da sam dobio kredit od 50 milijuna kuna pa Ramljak i ekipa traži novac - moj prijedlog - prvo u Hong Kong.

Danas i naslovnice novina prenose sudski utvrđenu imovinu Ivice Todorića i njegovih menadžera pa se može utvrditi i njezina vrijednost. Dio imovine stjecan je nasljeđivanjem i 40 godina rada a svih 15 obitelji nema niti približnu vrijednost koliku je u samo nekoliko mjeseci iz Agrokorove kase Ramljak platio savjetnike! Sramotno! Svi ovi ljudi imaju jedino krov nad glavom (naravno, time se i ponose). A i to im Dalićka želi uzeti! Sa svojim sam menadžmentom i 60 tisuća zaposlenika gradio hrvatsku i regionalnu industriju, a ista ta Dalićka danas svojim odlukama omogućava da se ona najsurovije pljačka i uništava.

Ministrice Dalić, gdje je novac? Gdje je imovina? Vidite li kakve ste laži proizveli i kakvu štetu radite?

Sada kada imamo utvrđene činjenice što tko ima, a vezano s početnom pričom koju je mašinerija laži lansirala, treba kazati da se upravo u Agrokoru dogodilo potpuno obratno u odnosu na Parmalat:

vezano uz Parmalat, napravljen je zakon da bi se sanirala i procesuirala pljačka

vezano uz Agrokor, napravio se zakon da bi se opljačkao i uništio Agrokor.