DOGOVOR VLADE I TELEVIZIJE

Pretplata za HRT do 1. listopada 80 kuna!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 14.06.2010 20:15
  • Objavljeno 14.06.2010 u 19:40
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT), a na sastanku je dogovoreno da će se amandmanima odgoditi smanjenje rtv pristojbe do 1. listopada, do kada Ravnateljstvo HRT-a treba izraditi program restrukturiranja.

Vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a Josip Popovac nakon razgovora izjavio je novinarima da je zadovoljan razgovorom, jer su premijerka Jadranka Kosor i ministri kulture Božo Biškupić i gospodarstva Đuro Popijač uvažili argumente HRT-a.

Načelno je postignut dogovor da Ravnateljstvo hitno izradi program restrukturiranja HRT-a, a što se tiče modela financiranja dogovorili su se da će ono biti neovisno i da će Vlada uputiti amandman na odluku kojom odgađa odluku (o smanjenju pristojbe). Nakon 1. listopada ponovno će se otvoriti razgovori kada bude sagledana budućnost HRT-a kroz precizni program restrukturiranja. Tada će već u proceduri biti novi zakon koji će utvrditi model financiranja HRT-a, rekao je Popovac

Dodao je kako je dogovoreno i da će se porezna dugovanja riješiti kroz program restrukturiranja, odnosno da će se vladi ponuditi modele na koji će se način ona regulirati.

Odgovarajući na novinarski upit Popovac je rekao da su vladi predočili argumente, brojke i planove kako javni servis treba izgledati i što se u budućnosti od njega očekuje. Od HRT-a se ubuduće očekuje tri nova kanala, što također treba uzeti u obzir kada se uzima u obzir visina pristojbe, odnosno model ukupnog financiranja javnog servisa, a također i stanje u marketingu i gospodarstvu uopće.

Na upit o motivima odluke o smanjenju pristojbe, Popovac je rekao da je ona motivirana kako je premijerka objasnila - antirecesijskim mjerama, odnosno nastojanjem da se težina gospodarske krize i štednja rasporede pravično u društvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi