šokantno otkriće

Preokret u slučaju ubojstva male Danke, brat osumnjičenog umro nasilnom smrću

19.04.2024 u 17:18

Bionic
Reading

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke Ilić umro je nasilnom, a ne prirodnom smrću, doznaje Radar

D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice D. I., umro je nasilnom smrću 7. travnja u ranim jutarnjim satima u policijskoj postaji u Boru, utvrđeno je obdukcijom Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, doznaje Radar.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatirane su brojne povrede D. D. po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na daljne postupanje.

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu 6. travnja određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj postaji u Boru, zbog postojanja osnovane sumnje da je, nakon izvršenog kaznenog djela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić.

Iste noći, tri sata poslije ponoći, policija je priopćila da je D. D. preminuo „prirodnom smrću“. U priopćenju MUP-a od 7. travnja navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim satima „pozlilo“ i da je „uprkos pravovremenoj reakciji policijskih službenika i liječnika Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 sati preminuo“.

Obdukcija Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazala da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posljedica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka.