'vječno ti hvala'

Preminuo vatrogasac koji je spašavao ljude iz vlaka smrti u Rudinama

05.09.2019 u 15:14

Bionic
Reading

Preminuo je vatrogasac koji je spašavao ljude iz vlaka koji je u srpnju 2009. izletio iz tračnica u Rudinama. Vijest je objavljena na službenim stranicama DVD-a Kaštela, gdje se kolege emotivno opraštaju od svojeg člana Marijana Gjirlića

'Dana 04. rujna 2019. godine prestalo je kucati srce našeg kolege i prijatelja Marijana Gjirlića', objavili su na službenoj stranici DVD Kaštela.

Marijan Gjirlić njihov je član bio od 1991. godine, a kao vozač autobusa prevozio je žrtve iz vlaka koji je u srpnju 2009. izletio iz tračnica u Rudinama.

'Vrijedi navesti kako se posebno istaknuo pri intervenciji nesreće putničkog vlaka u srpnju 2009. godine, kada je obavljao svoj redovni posao kao vozač autobusa javnog gradskog prijevoza i došao do mjesta nesreće i prevezao ozlijeđene do KBC Split, a za koji je čin njegova tvrtka Promet Split nagrađena “plaketom najbolji pothvat 2009. godine', navele su kolege dodajući kako je ponosno nosio zvanje vatrogasnog dočasnika.

U DVD Kaštela obnašao je funkciju člana zapovjedništva te sudjelovao u mnogobrojnim vatrogasnim intervencijama kao i vatrogasnim natjecanjima širom Hrvatske.

'Unatoč teškoj bolesti, bio je dio nas i nadasve borac, čime pokazuje svoju vrlinu i humanost prema vatrogasnome pozivu. Mi ćemo ga zauvijek pamtiti kao najjačeg i najveselijeg među nama. Vječno ti hvala za sve što si činio', oprostile se su kolege.