nakon mjesec dana

Preminuo SDSS-ovac kojeg su brutalno pretukli u Viškovu

10.06.2019 u 13:14

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva Radoje Petković preminuo je od ozljeda dobivenih u premlaćivanju u Viškovu, objavilo je Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije

'Radoje Petković, istaknuti član sprske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva, dugogodišnji član SDSS-a izgubio je bitku za život i podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu. Mjesto i vrijeme komemoracije biti će naknadno objavljeni', objavljeno je na Facebook stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Petković je, podsjetimo, brutalno pretučen 24. travnja ispred jednog kafića u Viškovu. Riječka policija kao napadača je identificirala Iliju Glavića (48), kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda.

Petković je nakon kratke prepirke sa Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo.

Motiv napada još nije poznat. 'Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi bio ni identificiran', istaknuo je Milan Eraković, pravni savjetnik SNV-a u Rijeci.