BIVŠI AMBASADOR U MOSKVI

Preminuo brat Slobodana Miloševića

29.01.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Borislav Milošević, brat bivšeg predsjednika Srbije i ratnog zločinca Slobodana Miloševića, preminuo je u utorak na KBC-u Dedinje u Beogradu u Srbiji

Vijest je potvrdio Institut zemalja Zajednice nezavisnih država u Moskvi. 'Noćas u dva sata poslije duge i teške bolesti u Beogradu je preminuo Borislav Milošević', navodi se u priopćenju Instituta koje prenosi B92.

Milošević je prije nekoliko mjeseci u kritičnom stanju iz Crne Gore prebačen u Beograd na Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Liječen je zbog popuštanja srca i liječnici su mislili da neće preživjeti, piše Blic.

Borislav Milošević, rođen 1936. godine, bio je stariji brat ratnog zločinca Slobodana Miloševića i godinama je živio u Rusiji, gdje je u drugoj polovini 90-ih bio veleposlanik SR Jugoslavije u Moskvi.

Borislav Milošević je imao jake veze s ruskim političarima. S obzirom na veze koje je imao u Moskvi, vjeruje se da je on bio ključna osoba koja je osigurala dolazak Marka Miloševića i Mirjane Marković u Rusiju nakon prevrata 5. listopada i izručenja Slobodana Miloševića Haškom sudu.