OBJAVILI IZ STRANKE

Preminuo Ante Baković, jedan od utemeljitelja HDZ-a i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza

07.01.2023 u 08:08

Bionic
Reading

Preminuo je Ante Baković, jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza. Vijest je objavio HDZ na svojim stranicama, a predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji

'Poštovana obitelji, s velikim žaljenjem primio sam vijest o preranom odlasku našeg Ante, kojeg sam izuzetno cijenio. Kao utemeljitelj HDZ-a, koji je dobro poznavao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i s njim surađivao, uvijek se čvrsto zauzimao za vrijednosti naše stranke te boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH.

Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše, kojeg optimizam nije napuštao ni u najtežim danima. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut u ime HDZ-a i moje osobno”, poručio je Plenković.

'Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše. Pamtit ćemo ga dobrog i velikog čovjeka, kojega optimizam nije napuštao ni u najtežim danima. Bio je čovjek silne energije koji je uvijek nastojao pronalaziti rješenja i vjerovati u njih. Kao predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza neumorno je radio na razvoju hrvatske odbojke i sporta u cijelosti, kao i stvaranju kvalitetnijih uvjeta hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut uime Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno', dodao je Plenković.