kritično stanje

Premijer Fico podvrgnut još jednoj operaciji

17.05.2024 u 15:08

Bionic
Reading

Slovački premijer Robert Fico u petak je podvrgnut još jednom operativnom zahvatu, izvijestili su njegov zamjenik Robert Kalinak i ravnateljica bolnice u Banskoj Bystrici Miriam Lapunikova, dodavši da je njegovo stanje stabilno, no još uvijek teško

"Uklonjeno je nekrotično tkivo zaostalo od prostrijelne rane. Pacijent je sada pri svijesti, stabiliziran, no i dalje je zadržan na liječenju na Odjelu za intenzivnu njegu. Njegovo je stanje uistinu ozbiljno", rekla je ravnateljica bolnice.

Lapunikova je kazala kako su liječnici donijeli odluku o tomu da premijer bude podvrgnut još jednoj operaciji nakon obavljenog CT-a, što je standardna procedura.

Zahvat je trajao dva sata.

Zamjenik premijera i potpredsjednik vlade Kaliniak je, nakon što je posjetio premijera u bolici kazao kako će trebati proći nekoliko dana da liječnici budu sigurni u to da će se on oporaviti.

"Mislim da će nam današnja operacija... omogućiti da se približimo pozitivnoj prognozi."

"Bolje sam raspoložen jer vidim da ima napretka. I dalje je vrlo ozbiljno, ali za mene puno nade."

Dodao je da stanje u državi ni na koji način nije stalo i da se sve nesmetano odvija.

Fico je u srijedu bio podvrgnut višesatnoj operaciji ubrzo nakon što je na njega pucano iz neposredne blizine nakon sjednice vlade održane u slovačkom gradu Handlovi.

Slovačka policija optužila je 71-godišnjeg muškarca za pokušaj ubojstva.

Mađarski premijer Viktor Orban, Ficov politički saveznik, rekao je u petak za javni radio da čak i ako se slovački čelnik potpuno oporavi, neće moći raditi mjesecima - i to u kritičnom trenutku za kontinent koji se suočava s izborima za Europski parlament početkom lipnja.

sve osim nogometa

Učitavanje...