OUT OF TOWN AFFAIRS

Preljubnička stranica 'pokorila' britanski parlament

11.02.2013 u 13:08

Bionic
Reading

Internetska stranica koju supružnici koriste za preljube pravi je hit među britanskim parlamentarcima, ako je suditi po tisućama klikova s parlamentarnih računala, piše konzervativni tabloid Mail od Sunday. Stranica Out Of Town Affairs, koja spaja oženjene muškarce i udane žene u potrazi za seksom, u sedam mjeseci 'kliknuta je' začuđujućih 52.375 puta s računala koja koriste isključivo članovi parlamenta - lordovi i 'obični' zastupnici te njihovo osoblje

Stranica Out of Town Affairs imala je više posjeta u prosincu s parlamentarnih računala nego službene stranice ministarstva financija, pravosuđa i obrazovanja.

'Povezujemo vas s tisućama muškaraca i žena u braku koji traže aferu ili više strasti u spavaćoj sobi. Raznolikost novih članova fantastična je', poručuje stranica nudeći eksplicitne fotografije pretplatnika.

Korisnici se potiču na kontaktiranje 'tisuća napaljenih preljubnika spremnih na akciju' putem članarine od 25 funti (oko 220 kuna) mjesečno, što im omogućuje da 'pišu vlastite zabilješke' o ostvarenim susretima te da 'čitaju i šalju prljave poruke'.

Mail on Sunday došao je do ovog otkrića putem zakona o pravu na pristup informacijama, tražeći popis od 500 internetskih stranica kojima se u prošloj godini najčešće pristupalo s parlamentarnih računala.

Vlasnik stranice Out Of Town Affairs izjavio je za Mail on Sunday da je iznenađen posjetom zastupnika i(li) lordova.

'To je puno posjeta. Zasigurno nije u pitanju samo jedna osoba koja pristupa stranici iz parlamenta. Nadam se da sada nećemo od supruga parlamentaraca primati mailove s izrazima mržnje.'

Kada nisu u potrazi za aferom, korisnici interneta iz Westminstera provode vrijeme kockajući, igrajući igre, čavrljajući na društvenim mrežama...

Stranica i-am-bored.com zabilježila je 21.371 posjeta samo u posljednja tri mjeseca 2012., a Facebook je u godini pribrojio 28  milijuna 'westminsterskih' posjeta.

Glasnogovornik parlamenta rekao je da 'više od 5.000 ljudi' ima pristup parlamentarnoj računalnoj mreži te da su posjeti stranici Out Of Town Affairs blokirani zbog kršenja IT pravila.

'Dopuštamo ljudima da izvan radnog vremena koriste računala za osobnu upotrebu', dodao je glasnogovornik.

O ovom slučaju pokrenuta je istraga.