DAMIR KAJIN TVRDI

Preko Kalmete doći će se do Sanadera

07.12.2009 u 13:44

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Istarskog demokratskog sabora (IDS) Damir Kajin danas je na konferenciji za novinare na riječkom Korzu izjavio da ne očekuje da će ministar Božidar Kalmeta sam podnijeti ostavku, istaknuvši da očekuje da će se, kako je kazao, u istragama afera 'preko Kalmete doći do Ive Sanadera'

Siguran sam da će se HDZ 'rukama i nogama boriti za Kalmetu', a time će Vladina vjerodostojnost u borbi protiv korupcije 'pasti u vodu' i od nje neće ostati ništa, ustvrdio je Kajin.

IDS-ov predsjednički kandidat kazao je da očekuje raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora početkom sljedeće godine, i to zbog vrlo lošeg gospodarskog stanja u zemlji.

Govoreći o brodogradnji, Kajin je kazao da Hrvatska nema zamjenu za tu gospodarsku granu. Stečaj brodogradilišta bio bi skuplji od sanacije i povukao bi za sobom cijelu državu u stečaj jer bi banke aktivirale jamstva, naveo je Kajin.

Po njegovu mišljenju, drugi krug privatizacije brodogradilišta neće uspjeti jer neće biti zainteresiranih kvalitetnih kupaca.