u dubrovniku

Preko aplikacije za daljinsko upravljanje pronevjerio preko 13 tisuća eura

17.01.2024 u 13:24

Bionic
Reading

Zaposlenik trgovine u Dubrovniku osumnjičen je da je pronevjerio više od 13 tisuća eura koristeći aplikacije za daljinsko upravljanje pri čemu je u prodajnom sustavu prikazivao artikle, najčešće novčane bonove kao kartično plaćene, nakon čega se trgovina nije mogla naplatiti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 25-godišnjak od početka siječnja do sredine veljače 2023. godine, neovlašteno izvršio 343 ručne kartične transakcije, uz pomoć za sada nepoznate osobe, od koje je dobio aplikacije i administratorske lozinke.

Koristeći aplikacije za daljinsko upravljanje i administratorske lozinke koje je dobio od nepoznate osobe, osumnjičeni je usluge i proizvode koji se prodaju u trgovini, najčešće novčane bonove, kroz prodajni sustav provlačio kao artikle koji su plaćeni kartično pri čemu je unosio izmišljene brojeve bankovnih kartica.

"Trgovina te transakcije nije mogla naplatiti. Osumnjičeni je novčane bonove prodavao ili koristio za klađenje dok je dio novca zadržavao za sebe,”, ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku u redovnoj zakonskoj proceduri.