prevelika gustoća

Prekinut promet u tunelu Sveti Rok u smjeru mora

05.08.2023 u 12:36

Bionic
Reading

Na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok u smjeru Dubrovnika promet je u prekidu zbog gustoće prometa, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) oko podneva te vozače zamolio za dodatan oprez.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Buzin i Zagreb zapad prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, na Krčkom mostu u oba smjera, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Na A1 kolona vozila u smjeru Zagreba prije naplatne postaje Lučko duga je oko tri kilometra, a kod NP Demerje oko kilometra.

  • +27
Gužva na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Na A1 se zbog nekoliko nesreća vozi uz ograničenja i to na 46. kilometru između čvora Karlovac i čvora Novigrad u smjeru Dubrovnika, na 314+700 kilometara između čvora Prgomet i čvora Vrpolje u smjeru Zagreba, na 314. kilometru je kolona vozila duga oko tri kilometra između odmorišta Krka i Vrpolje Primorsko u smjeru Zagreba te na 413+000 kilometru između čvora Šestanovac i čvora Blato na Cetini u smjeru Zagreba.

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi u isprekidanim kolonama, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja. 

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano.

HAK poziva vozače na dodatan oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.