zagreb

Predstavljen projekt Centra za integraciju ugroženih skupina stanovništva

09.07.2020 u 14:51

Bionic
Reading

Projekt Centra za integraciju, kojim se želi poboljšati perspektiva socijalnog uključivanja za žrtve obiteljskog nasilja, beskućnike i ovisnike, integrirajući kapacitete ključnih dionika i transfer znanja i usluga, predstavljen je u četvrtak u zagrebačkoj Gradskoj upravi

Očekivani su rezultati projekta, vrijednog tri milijuna kuna, razvoj modela podrške socijalnoj integraciji za ranjive civilne skupine i pružanje podrške za socijalno uključivanje, podizanje kvalitete života, zapošljavanje i podršku obiteljima ciljne skupine korisnika, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je projekt sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda od 1,5 milijuna kuna, a poseban naglasak stavlja na sugrađane koji se nalaze u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Svojim mjerama i aktivnostima osigurava nadogradnju sustava i pružanje sadržajnije skrbi, rekao je Bandić dodavši da je projekt nastao u suradnji s ustanovama kao što su Dom za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja "Duga - Zagreb", Dom nade - udruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama i Psihijatrijska bolnica "Sveti Ivan".

Predstavnica Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan" Sandra Vuk Pisk ističe da su u svakodnevnom radu prepoznali potrebu takvih projekata i da timskim pristupom identificiraju i detektiraju osobe koje pate kao žrtve obiteljskog nasilja koje posljedično razvijaju ovisnosti.

Projekt je započeo s provedbom 8. svibnja, kada je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda na temelju ugovora između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije i Grada Zagreba.