LEX PERKOVIĆ

Predsjedništvo SDP-a raspravljalo o nagloj promjeni stava

28.08.2013 u 21:52

Bionic
Reading

U Zagrebu se kasno poslijepodne sastalo Predsjedništvo SDP-a. Razlog okupljanja vrha najjače stranke vladajuće koalicije službeno nisu trzavice koje su zbog Zakona o europskom uhidbenom nalogu nastale na relaciji Zagreb-Bruxelles. No neslužbeno se doznaje da je ipak glavna tema razgovora bio upravo Lex Perković i nagla promjena stajališta koja se do jučer činila kao nemoguć scenarij, javlja HRT

Navodno je upravo tu temu potaknuo sam predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović koji je članove Predsjedništva želio obavijestiti o tome zašto je naglo promijenio mišljenje. Pritom je spomenuo navodno neke hipotetske situacije i moguće nove optužnice protiv hrvatskih državljana koje bi se mogle dogoditi ukidanjem vremenskog ograničenja za izručenje naših državljana. Službeno pritom nije bilo riječi o trzavicama u koaliciji, posebno u odnosu s HNS-om, međutim, navodno je neslužbeno to bila tema razgovora članova Predsjedništva.

Iako su mediji cijeli dan spekulirali da bi moglo biti riječi i o slučaju vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe, ta tema nije otvorena, a ni Sabo kao član Predsjedništva nije došao na sjednicu zbog obveza u Vukovaru. Navodno je procijenjeno da bi ponovno otvaranje teme i ponovno podizanje prašine oko tog slučaja bilo kontraproduktivno za stranku, ne bi bilo u njezinu interesu, a i sam premijer Milanović je nekoliko puta istaknuo da za njega slučaj Sabo ne postoji. Dakle, očito prepuštaju institucijama da odrade svoj posao kad god to bilo.

Predsjedništvo SDP-a raspustilo porečku organizaciju

Predsjedništvo SDP-a donijelo je večeras odluku o raspuštanju organa Gradske organizacije SDP-a u Poreču, stoji u kratkom priopćenju objavljenom na stranačkim internetskim stranicama. Sjednica Predsjedništva SDP-a održana je večeras iza 'zatvorenih vrata', a priopćenje je objavljeno po njezinu završetku.

U priopćenju se navodi kako porečka organizacija SDP-a trenutačno nema predsjednika, djeluje s nepotpunim Gradskim odborom i ne mogu se provesti unutarstranački izbori te je imenovan povjerenik.