Vjeran Vrbanec

Predsjednik Uprave HAMAG-a nakon uhićenja voditeljice: Pretres je završen, očekujemo da će sve biti relativno brzo gotovo

21.09.2022 u 17:38

Bionic
Reading

Završen je pretres radnih prostorija okrivljenice Magdalene Dovečer, voditeljice Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)

Podsjetimo, Magdalena Dovečer jedna je od dvoje ljudi koji su danas privedeni u akciji Ureda europskog tužitelja. Dovečer je voditeljica službe za koordinaciju HAMAG - BICRO-a. Ured europskog tužitelja ju sumnjiči da je tijekom prošle godine pokušala namjestiti posao izrade promotivnih materijala za spajanje općina u Hrvatskoj, obrtu iz okolice Čakovca koji je u vlasništvu člana njezine šire obitelji.

Završen je pretres radnih prostorija okrivljenice Magdalene Dovečer, voditeljice Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), rekao je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave za RTL.

Ističe kako su u nalogu za pretragu dobili konkretne službene informacije te saznali o čemu se točno radi. Shodno tome dodaje da je istraga u tijeku te ne može u javnost izlaziti s informacijama, uostalom, ni nemaju sve činjenice i informacije, govori.

"HAMAG radi na tome da se stvari stave na stol, u tom kontekstu surađujemo s institucijama uključenim u proces. Očekujemo da će sve biti relativno brzo gotovo, s obzirom na to da ugovori koji se komuniciraju nikada nisu bili zaključeni niti je ostvarena suradnja", rekao je.

  • +4
Uhićena Magdalena Dovečer Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak