DAVOR NAĐI

Predsjednik stranke Fokus nakon uspjeha na izborima: Građani u nama vide istinsku promjenu!

31.05.2021 u 16:24

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi rekao je u ponedjeljak kako je stranka nakon lokalnih izbora s osvojena četiri gradonačelnička mandata na čelu u gotovo polovici gradova u Zagrebačkoj županiji, istaknuvši kako je to uspjeh i velika stvar za mladu stranku, poput njihove

Fokus nakon izbora ima četiri gradonačelnika, dva načelnika općine, 50 županijskih, gradskih i općinskih vijećnika, a Nađi ističe da je to dokaz da su ljudi prepoznali njihove politike od Čakovca i Slatine, preko Zagrebačke županije do Pirovca.

"U Zagrebačkoj županiji Fokus je na čelu u četiri od devet gradova što nas čini najjačom strankom u toj županiji, a nacionalno po broju gradonačelnika smo četvrta stranka. To je dokaz da građani u nama vide istinsku promjenu i nećemo ih razočarati", priopćio je Nađi.

Ponosan je na to što jedina gradonačelnica u Zagrebačkoj županiji dolazi upravo iz njegove stranke. Riječ je o Petri Škrobot, 33-godišnjoj doktorici ekonomskih znanosti iz Samobora, koja je pobijedila u drugom krugu lokalnih izbora i time postala gradonačelnica Samobora.

Osvojila je 8635 glasova, dok je njezin protukandidat Željko Stanec (HSS, SDP) osvojio 7079.

"Petra je mlada i ambiciozna osoba koja će Samoboru dati novi ritam grada. Vjerujem kako će ostvariti sve za što smo se zalagali, a to su primjerice stvaranje pozitivne poslovne klime, transparentan gradski proračun, poboljšati javni prijevoz i infrastrukturu i drugo", rekao je Nađi.

  • +4
Davor Nađi na biralištu Izvor: Pixsell / Autor: Edvard Susak/PIXSELL

Škrobot i svim ostalim novim gradonačelnicima, načelnicima i vijećnicima stranke Fokus zaželio je uspješan i efikasan mandat.

Nađi je zaključio kako će im fokus i dalje biti na transparentnosti, manjem poreznom i regulatornom rasterećenju, privlačenju investicija i stvaranju kvalitetne poduzetničke klime.