prijavio policiji

Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković primio prijetnje smrću

04.05.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je prijetnje smrću i prijavio ih je policiji

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je prijetnje smrću i prijavio ih je policiji, objavila je N1 televizija. Kako tvrde na toj televiziji, Jandroković smatra da su prijetnje posljedica uvreda koje je na njegov račun iznio šef SDP-a Davor Bernardić.

Kako je objavila Nova TV, s obzirom da je Jandroković kao visoki državni dužnosnik štićena osoba, policija je već počela istraživati prijetnje.

Podsjetimo, Bernardić je žestoko izvrijeđao Jandrokovića na konferenciji za medije u nedjelju.

'...Dakle, ako se Plenković skriva iza svog rektalnog alpinista Gordana Jandrokovića, ako tri dana ne govori što on misli o pozdravu 'Za dom spremni', vidite i sami da ministar Grlić Radman na to nema komentara. Ako se Plenković skriva iza Njonje i raznoraznih njonja, dopustite da se mi u SDP-u ne skrivamo, dosta je torture. Hrvatska ne smije biti talac pozdrava 'Za dom spremni' i neodlučnog premijera koji se skriva iza Njonje i raznoraznih njonja“, poručio je Bernardić u nedjelju.

Na te izjave reagirao je i prozvani Jandroković, a iz njegova ureda najavljeno je i podnošenje tužbe radi zaštite ugleda i časti.

'Ne želim se spuštati na razinu primitivnih uvreda i valjati se po blatu s frustriranim ljudima. Osobito ne želim komentirati takav očajnički pokušaj prikrivanja vlastite nesposobnosti i neznanja predsjednika SDP-a. Moja časna funkcija i kućni odgoj mi to ne dopuštaju', poručio je u reakciji Jandroković.

Iz Ureda predsjednika Sabora najavili su i kako je iz tog razloga Jandroković zadužio je odvjetnika da protiv Davora Bernardića podigne tužbu radi zaštite časti i ugleda.