BOŽIĆNA ČESTITKA

Predsjednica 'vjernicima SPC-a': Mir Božji, Hristos se rodi

05.01.2017 u 11:32

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću te svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj uputila čestitku za Božić po julijanskom kalendaru

'Tradicijskim pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' srdačno čestitam Božić Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj i želim svako dobro u 2017. godini. Neka Božić svima bude kao blagdan kršćanske radosti, mira, obiteljskog i vjerničkog zajedništva te poticaj za ustrajnost u zajedničkim naporima svih kršćanskih vjernika i ljudi dobre volje u izgradnji Hrvatske kao zemlje dobra za sve njezine građane', navodi hrvatska predsjednica u čestitki.

I predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov u četvrtak je uputio čestitku svim hrvatskim građankama i građanima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru.

'Božić je blagdan koji okuplja obitelji u vjerskome ozračju te ih ispunjava nadom i ohrabrenjem, a vjernicima donosi poruku mira i zajedništva. U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime želim sretan Božić građanima Hrvatske koji Božić slave po julijanskom kalendaru', navodi Petrov u čestitki.