PUSIĆ ODGOVORILA NA KRITIKE

'Predsjednica se pretvara u glasnogovornicu HDZ-a'

14.10.2015 u 11:41

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada', odgovorila je predsjednici Kolindi Grabar Kitarović koja je optužila Vladu da vodi nekoherentnu vanjsku politiku

Vanjska je politika koherentna i postoji samo jedna vanjska politika koja ima vrlo jasno zacrtane ciljeve, istaknula je Vesna Pusić te dodala da bi bilo dobro da se predsjednica upozna s njom.

Istaknula je kako nije dobro što se predsjednica pretvara u glasnogovornicu HDZ-a dodajući da je teško raditi s nekim tko ima opozicijsko stajalište. Komentirala je predsjedničin službeni put u Mađarsku i sudjelovanje na sastanku Višegradske skupine. Nije problem u putu ni sastanku, problem je u tome što se predsjednica ondje postavila protiv svoje zemlje, izjavila je za HRT.

Vesna Pusić nečuvenim je nazvala predsjedničino odobravanje vojske na granici između Mađarske i Hrvatske. Naglasila je i kako se vanjska politika ne može voditi od sastanka do sastanka.