INTERVJU U MONTAŽI

Predsjednica otkrila što misli o obaveznom vojnom roku

25.02.2016 u 16:02

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravila je u srijedu na Fakultetu političkih znanosti, gdje u slobodno vrijeme studira na poslijediplomskom doktorskom studiju Politologija, smjer Međunarodni odnosi. Tom prilikom dala je intervju za Televiziju Student koji će u cijelosti biti prikazan u petak na HRT4 i televiziji Student, koja je u međuvremenu otkrila da im se Predsjednica pohvalila prvom peticom na faksu te otkrila kako gleda na mogućnost uvođenja obaveznog vojnog roka o čemu je i sama ponešto natuknula tijekom svoje predsjedničke kampanje

'Mislim da obvezni vojni rok , ne onako kako smo ga imali – šest mjeseci ili godinu dana, nego puno kraće, između jedan i tri mjeseca. Čak i ne bi bilo loše rješenje, za one studente i one koji završavaju školu i ne mogu naći posao … U tom nekom razdoblju, čini mi se da pruža dodatno obrazovanje koje je neophodno i koje u konačnici možete iskoristiti u slučaju prirodnih katastrofa, nepogoda, nesreća … da možete pomoći ljudima, a kao što i vidite, prijetnje se usložnjuju – terorizam ne bira ciljeve, ne želim nikoga strašiti, međutim, činjenica je da uvijek moramo biti spremni na situaciju da moramo znati reagirati potencijalno kako spriječiti, tako i pomoći u slučaju nekakvog takvog događaja. No, moja je zamisao zapravo bila da taj vojni rok ne bude nešto što morate odraditi za državu, nego da bude modernije koncipiran i da se za to dobiva određena naknada', kazala je Grabar Kitarović Televiziji Student, koja je isječak iz intervjua s 'kolegicom predsjednicom' objavila na svojem Facebooku.

[PREDSJEDNICA NA TVS]Kolinda Grabar-Kitarović, u emisiji Televizije Student koja se emitira sutra, između ostalog,...

Posted by Televizija Student on Thursday, 25 February 2016

Studenti koji bi željeli biti novinari objavili su i kako im se predsjednica pohvalila da je 'već zaradila svoju prvu peticu u indeksu'.

[ PRVA OCJENA - ODLIČAN ?? ]Predsjednica je s našim Lukom po prvi put pričala o pohađanju doktorskog studija na...

Posted by Televizija Student on Thursday, 25 February 2016

Uz nešto više od stotinjak lajkova stoji i komentar Marka Grdešića, znanstvenog novaka na FPZG-u i doktorskog studenta sociologije na University of Wisconsin Madisonu u SAD-u: 'Što ste pitali predsjednicu? Znate kako je rekao George Orwell: 'Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations''.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u studio Televizije Student, a našem novinaru Luki je otkrila kako je već zaradila svoju prvu peticu u indeksu! :) #fpzg #tvs #predsjednica

Posted by Televizija Student on 24. veljače 2016


Predsjednica se na svom Facebooku u srijedu nije pohvalila gostovanjem na Televiziji Student, već je pozvala na uključivanje u projekt 'Hug for Guinness, hug for rare!', kojemu se i sama priključila.

Priključila sam se projektu „Hug for Guinness, hug for rare!“ kojim se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti i...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 24. veljače 2016