NEPROCESUIRANJE ZLOČINA

Predsjednica neće na prosvjed u Vukovar

03.10.2018 u 17:50

Bionic
Reading

U Vukovaru se 13. listopada održava prosvjed protiv državnih institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina iz Domovinskog rata

N1 televizija uputila je upit Uredu predsjednice Republike o tome hoće li Kolinda Grabar-Kitarović ići na prosvjed u Vukovar.

"Predsjednica Republike Hrvatske neće prisustvovati prosvjedu u Vukovaru 13. listopada 2018. godine", odgovorili su iz Ureda predsjednice.

U vrhu HDZ-a i među braniteljskim udrugama najava ovog prosvjeda podigla je pravu buru i lome se koplja oko odlaska u Vukovar. Gradonačelnik Ivan Penava u nekoliko je navrata ponavljao kako prosvjed nije uperen protiv premijera Andreja Plenkovića. Penava od prosvjeda nije odustao ni nakon sastanka s premijerom, a nije ga uvjerio ni ministar Davor Božinović.

Čelnici HVIDRA-e poručili su da je prosvjed politiziran i da njihovu podršku - nema, ali s njima se ne slažu brojne druge braniteljske udruge. Svoju podršku prosvjedu ranije u u srijedu jasno je dao i čelnik HRAST-a Hrvoje Zekanović koji je rekao da je uvjeren kako će "stotine autobusa iz cijele Hrvatske krenuti prema Vukovaru".