pozorno praćenje

Predsjednica iz Argentine poručuje: U Hrvatskoj Kostajnici treba spriječiti još veće posljedice

13.03.2018 u 18:38

Bionic
Reading

Iako je u službenoj posjeti Argentini, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozorno i s velikom zabrinutošću prati vijesti o velikim materijalnim štetama izazvanim poplavama i klizištima u Hrvatskoj Kostajnici, izvijestili su u utorak iz Ureda Predsjednice koja u poruci ističe kako je sve napore nužno usmjeriti u sprječavanje još većih posljedica

'Unatoč svim provedenim pripremama, prirodnim silama se ponekada nemoguće u potpunosti suprotstaviti te je u ovome trenutku nužno usmjeriti sve napore u otklanjanje nastalih i sprječavanje još većih posljedica, posebno mogućih ljudskih žrtava', naglasila je predsjednica Grabar- Kitarović.

Pozvala je sva nadležna državna tijela Sustava domovinske sigurnosti da nastave maksimalne napore u pružanju pomoći stanovnicima Hrvatske Kostajnice te im iskazala zahvalnost na dosadašnjoj posvećenosti i predanosti.

Podsjetimo, predsjednica se nalazi na višednevnoj južnoameričkoj turneji tijekom koje će osim Argentine posjetiti i Čile i Brazil.

  • +10
Predsjednica obišla područje gdje se postavljaju box-barijere za zaštitu od poplave Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL