obrana od poplava

Vodostaj Une, Korane i Kupe rastu iz sata u sat, na nogama vojska i Crveni križ

12.03.2018 u 21:42

Bionic
Reading

U 21 sat vodostaj Une u Kostajnici iznosio je 441 centimetar, a kako bi uskoro mogao dosegnuti razinu od 450 centimetra, u tom slučaju proglašava se izvanredno stanje

Voda je ušla u šest kuća, poplavljena je i ulica, ali najgore tek dolazi. Noćas se očekuje još jedan vodeni val i onda će Hrvatsku Kostajnicu zadesiti četvrta poplava u četiri godine, javlja HRT.

Korana je, pak, dosegla 748 cm, ali je za jedan centimetar usporila rast o satu, dok je Kupa nastavila rast od šest centimetara na sat i u 21 sati dosegla 743 centimetara.

Stožer za civilnu zaštitu Karlovca, obzirom na stalni, ali predviđeni rast karlovačkih rijeka, održao je sjednicu na kojoj je bio i ravnatelj DUZS Dragan Lozančić, te zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Siniša Jurković

U prostorima Javne vatrogasne postrojbe i dalje djelatnici gradskih službi, profesionalni vatrogasci i pripadnici DVD-a nastavljaju puniti vreće s pijeskom za potrebe zečjih nasipa i box barijera do kojih nije moguće doći mehanizacijom.

  • +16
HGSS intervencija u Hrvatskoj Kostajnici Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Do sada je napunjeno 30.600 vreća, a u gradske četvrti i mjesne odbore do sada je već dopremljeno više od 9.000 vreća za potrebe mještana, javlja Večernji list.

Ekipe Crvenog križa na svim područjima kojima prijete poplave u stanju su pripravnosti i organizirane su u dnevna i noćna dežurstva. Pomoć se već pruža mještanima Hrvatske Kostajnice, Karlovca i naselja općine Lekenik.

  • +2
Vojska slaže zečji nasip Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Hrvatski Crveni križ na teren šalje ekipu spasioca s čamcima kako bi se moglo doći do odsječenog stanovništva.